Nedas Jasinskas – profesinis perdegimas medikų darbe.

2017-04-11 dieną LRT radijo studijoje vyko diskusija tema – profesinis perdegimas medikų darbe. Šioje diskusijoje dalyvavo LSMU ligoninės Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus gydytojas Nedas Jasinskas ir  psichologė-psichoterapeutė Rūta Butkute.

Reikia pripažinti, kad profesinis perdegimas yra ūmi tema ir tai ne tik mažina medicinos darbuotojų produktyvumą, pasitenkinimą darbu, norą padėti pacientui, bet ir sukelia emocinį išsekimą, depersonalizaciją ir didina klaidų tikimybę. Tarp medicinos profesionalų beveik visi žino, kas yra perdegimo sindromas, tačiau didelė dalis neranda atsakymų – kaip galime išvengti perdegimo ir kur galime rasti pagalbos, jei su šia problema susidūrėme.

Su perdegimu susiduriame kiekvienas ir mūsų psichologinė sveikata priklauso, didžiąja dalimi, nuo mūsų pačių. Todėl nereikia pamiršti savęs. Mes turime prižiūrėti savo psichologinę sveikatą taip pat, kaip ir kiekvieną ryte prižiūrime savo dantis. Todėl kiekvienas turime analizuoti save ir aplinką, ieškoti priežasčių dėl kurių jaučiame perdegimą, būdų, kaip su juo susidoroti, ir nebijoti pripažinti, kad perdegimas gali būti mūsų kitas tobulėjimo žingsnis. Mūsų profesija ne sprintas – tai maratonas, kuriame kiekvieną dieną turime ugdyti savo ištvermę.

Interviu galite rasti čia:
http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013666702/cia_ir_dabar_2017_04_11_14_00

Ieškantiems atsakymų ir norintiems pradėti kovoti su perdegimu – pridedame nuorodą į tinklapį, kuris pateiks jums rūpimus atsakymus:
https://www.thehappymd.com/blog/bid/290755/physician-burnout-the-three-symptoms-three-phases-and-three-cures

Komentarai

Please Login to comment
  Subscribe  
Pranešti apie